FAQ

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

“Wat is het verschil tussen spierverslappers en fillers?”

Het grootste verschil tussen spierverslappers en fillers is dat fillers volume opvullen en spierverslappers ervoor zorgen dat spieren zich ontspannen. Zo is een spierverslappersbehandeling een effectieve en veilige manier om rimpels te verminderen en te elimineren. Fillers daarentegen worden ingezet bij het opvullen van de huid en voor het creëren van volume.

“Wat is het verschil tussen traangoot fillers en een behandeling tegen wallen?”

Beide behandelingen zijn erg vergelijkbaar met elkaar. Wallen is echt het opvullen van de oogkas en bij een traangootbehandeling kan de filler soms geplaatst worden doorlopend naar de wangen.

“Ik voel bultjes, wat moet ik doen? Mag ik het behandelde gebied masseren of juist niet?”

Als je bobbels in je lippen voelt na een behandeling, dan kun je op een nacontrole afspraak komen. De arts zal zelf de bobbels op een speciale manier wegmasseren.

“Wat valt er onder (filler) correctie?”

Onder correctie valt asymmetrie en bobbeltjes. Als je hier vragen over hebt, kun je altijd contact met ons opnemen. Terugkomen voor een correctie nabehandeling moet binnen 4 weken na de behandeling. Meer volume valt niet onder correctie.

“Hoelang blijft het resultaat van een fillerbehandeling zichtbaar?” 

Afhankelijk van de behandeling en uw lichaamsafbraak van fillers blijft de filler gemiddeld 8-12 maanden goed.

“Zijn lipfillers pijnlijk?” 

Pijnloos is de behandeling helaas niet. Maar de artsen doen hun best om de ervaring zo aangenaam mogelijk te maken, daarom krijg je vooraf een sterk verdovende crème opgesmeerd. De meeste klanten beschrijven de pijn als een 3 van de 10.

“Kunnen fillers worden opgelost?” 

Ja, hyaluronzuur fillers kunnen worden verwijderd. Deze zijn oplosbaar met hyaluronidase, een enzym dat de afzonderlijke hyaluronzuurbouwstenen als het ware van elkaar losmaakt.

Fillers oplossen kost €150,-

“Word ik voor een filler behandeling verdoofd?”

Ja, voor een behandeling krijgt u een verdovende crème opgesmeerd. Ook zit er in de filler een verdovende stof verwerkt. Mocht u toch nog pijn voelen, heeft u ook de keuze uit een tandartsverdoving.

“Zijn fillers veilig?” 

Tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur zijn veilig. Deze fillers wordt na een paar maanden vanzelf door het lichaam afgebroken en doordat hyaluronzuur en calcium van nature voorkomen in het lichaam, is risico op allergische reacties bij fillers klein.

“Kan ik neus fillers nemen als ik al een neuscorrectie heb gehad?” 

Ben jij ooit eerder geopereerd aan jouw neus of is jouw neus ooit gebroken? Dan is een neusbehandeling met fillers pas mogelijk vanaf 6 maanden na je operatie. Dit heeft te maken met het feit dat de zwelling volledig weggetrokken moet zijn en de neus hersteld is. In het gratis consult met de arts kijkt hij/zij of je in aanmerking komt voor de behandeling.

Lipfillers opbouwen in 3 fases

Fase 1: De basis

Bij je eerste lipfiller afspraak is er iets meer filler nodig om een zichtbaar resultaat te bereiken. Wanneer je lip nog helemaal natural is, gaat er een gedeelte van de filler in de gaatjes van het weefsel zitten. Zie het als het ware als een soort spons.

De eerste laag filler is dus de basislaag, de lip wordt verstevigd, maar niet aanzienlijk vergroot.

Houd er rekening mee dat de eerste keer er zeker 30-40% van de filler zal verdwijnen nadat de zwelling is afgenomen.

Ons advies is daarom om na 4-6 maanden terug te komen voor fase 2.

Fase 2: Opbouwen

Nadat de basis-laag is gelegd, kun je terugkomen voor een vervolgbehandeling. Nu kan er meer volume in de lippen worden gecreëerd.

Na deze afspraak blijft de filler ook een stuk beter zitten, dit komt doordat de tweede laag zich hecht aan de basis.

Fase 3: Onderhouden

De laatste fase is het bijhouden van de fillers. Het is nu een kwestie van het onderhouden van het volume in de lippen. Het verschilt per persoon hoe snel de filler wordt afgebroken maar gemiddeld is dit tussen de 8-12 maanden.

spierverslappers

“Wat valt er onder een (spierverslappers) correctie?” 

Als er nog beweging in de spieren van de behandelde zone is, kunt u terugkomen voor correctie vanaf 2-4 weken. spierverslappers hebben namelijk 5-14 dagen de tijd nodig om goed te beginnen met werken.

“Hoelang blijft het resultaat van een spierverslappersbehandeling zichtbaar?” 

De werking van spierverslappers is gemiddeld 4 maanden. Dit is mede afhankelijk van de sterkte van de spieren. Wanneer je de spierverslappersbehandelingen bijhoudt zal je merken dat het effect op den duur langer aanhoudt.

“Waar moet ik rekening mee houden voor mijn spierverslappers afspraak?” 

Het is goed om 48 uur voor de behandeling geen alcohol te drinken en geen pijnstillers te nemen zoals paracetamol. Dit is om het ontstaan van blauwe plekjes te vermijden. Gebruikt u bloedverdunners op doktersrecept? Dan is het goed om eerst te overleggen met de cosmetisch arts voordat u daarmee tijdelijk stopt.

Skinboosters

“Wat is het verschil tussen skinbooster en Profhilo?” 

Profhilo is 5 point behandeling, de werking gaat langzamer dan skinbooster. Meestal zie je het effect 4 weken na de eerste behandeling en het eindresultaat 4 weken na de tweede behandeling. Met skinbooster heb je meer prikken nodig maar dat kan je gelijkmatig verdelen precies op de plekken waar je het nodig hebt. Het effect is al te zien na 1 week en blijft ongeveer 3 maanden.

“Wat is het verschil tussen GOURI, Profhilo en Sculptra?”

Gouri is gemaakt met een volledig opgeloste vloeibare vorm van PCL, terwijl Profhilo is gemaakt van hyaluronzuur (HA). Gouri helpt door een zacht liftend effect te geven aan het hele gezicht, terwijl Profhilo helpt bij het hydrateren en strakker maken van de huid.

Wat wij vaak ook zien is dat lijnen in huid minder worden, daar waar profhilo conditie van de huid verbeterd en beetje volume geeft aan het gezicht, en huid een soort glow geeft.

GOURI verspreidt en regenereert op natuurlijke wijze collageen over het hele gezicht. Profhilo bevat hyaluronzuur dat zich naadloos verspreidt en prachtig werkt op je midden- en ondergezicht voor hydratatie en huidverstrakking. Sculptra werkt verbazingwekkend goed met massage na de behandeling voor een optimaal resultaat.

“Wat zijn de voordelen van GOURI versus Profhilo versus Sculptra?”

– Sculptra bestaat uit PLLA, poly L-melkzuur, is perfect voor gezichtsvolume en collageenregeneratie om de huid strakker te maken. Van de 3 is het het enige product dat het volume van het gezicht kan vergroten, en omdat het geen onmiddellijke oppervlakkige volumetoename is, is het niet nodig om het op te lossen in vergelijking met reguliere fillers.

– Gouri heeft prachtige collageenregeneratie-eigenschappen, vandaar een prachtige anti-agingbehandeling. Van de 3 is het de enige die is geïndiceerd voor behandeling van het bovengezicht.

– Profhilo bestaat uit pure HA, hyaluronzuur en heeft daardoor de beste eigenschappen als het gaat om hydrolifting van je huid.

– GOURI heeft slechts 10 injectiepunten nodig voor het hele gezicht

-Profhilo heeft ook slechts 10 injectiepunten nodig.

-Sculptra vereist, afhankelijk van uw zorggebied en injectorvaardigheid, 4 – 8 punten.

Overig/ algemeen

“Is een intakegesprek kosteloos en kan ik na het gesprek gelijk behandeld worden?”

Ja. Er vindt altijd een intakegesprek plaats voorafgaand aan de behandeling. Als u besluit om door te gaan met de behandeling kan dat gelijk.

“Mag ik eten/drinken na de behandeling?”

Ja, dat mag. Houd er wel rekening mee dat in het geval van een tandartsverdoving het een paar uur kan duren voordat je weer gevoel hebt in het verdoofde gebied.

“Mag ik crème of lippenbalsem smeren op het behandelde gebied?”

Smeer pas na 4 uur lippenbalsem of make-up op het behandelende gebied.

“Mag ik roken na de behandeling?”

Ja, je mag roken na de behandeling.

“Wat is de minimale leeftijd voor een injectables behandeling?” 

Wij behandelen alleen patiënten vanaf 18 jaar oud.

“Mag ik na mijn spierverslappers/filler afspraak een gezichtsbehandeling doen?” 

Wij raden af om dit direct na de behandeling te doen. Na 14 dagen is het product gesetteld en zou je eventueel een facial behandeling kunnen nemen.

“Wanneer kan ik weer aan het werk?” 

De meeste klanten gaan de volgende dag weer aan het werk. Het kan wel voorkomen dat er dan nog wat zwelling en blauwe plekjes zijn, maar 24 uur na je behandeling mag je dit bedekken met make-up.

Ik ben zwanger, mag ik een spierverslappers of filler behandeling ondergaan?

Gefeliciteerd! Wanneer je bent bevallen en ook geen borstvoeding meer geeft verwelkomen we je graag terug op een van onze locaties.

“Wat houdt een BIG nummer in?”

Het BIG- register (Beroepen in de Individuele gezondheidszorg) is een Nederlands register, waarin het basisberoep is opgenomen van personen die werkzaam zijn in een aantal beroepsgroepen in de gezondheidszorg. Het BIG- register geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener.

“Hoelang duurt een behandeling?”

Gemiddeld neemt een behandeling ongeveer 15 tot 30 minuten in beslag, dit is inclusief een gratis en vrijblijvend consult met de arts.