Radiesse

Hoe werkt een Radiesse behandeling?

Radiesse is een bio-stimulerende filler die lichaamseigen collageenproductie stimuleert. Door te kiezen voor een Radiesse behandeling, kiest u voor een natuurlijk ogende verjonging zonder dat u onder het mes hoeft te gaan.

Radiesse is gemaakt van calcium-hydroxylapatiet (CaHA) microdeeltjes die zweven in een gel op waterbasis. De bestanddelen van CaHA, calcium en fosfaat, komen voor in het lichaamseigen weefsel. Dit maakt de injectable veilig en er is geen allergietest nodig voorafgaand aan de behandeling.

Hoe werkt Radiesse?

Na injectie zorgen de microdeeltjes en de gel voor een onmiddellijke correctie. De gel wordt over een tijdspanne van enkele maanden door het lichaam opgenomen. Ondertussen stimuleren de microdeeltjes de aanmaak van natuurlijk lichaamseigen collageen zodanig, dat de gel hierdoor langzaam vervangen wordt. Het resultaat ziet er natuurlijk uit en voelt ook zo aan.

Radiesse verbetert niet alleen de kwaliteit en de elasticiteit van de huid door aanmaak van collageen en elastine te stimuleren, maar corrigeert ook volumeverlies en lift de huid, definieert de contouren en strijkt fijne lijntjes en rimpels. Radiesse creëert een liftend effect en geeft de gezichtscontouren opnieuw vorm.

Hoe lang houdt de werking van Radiesse aan?

Het effect is onmiddellijk zichtbaar na de injectie en de resultaten blijven tot 12 maanden zichtbaar. De duur van de resultaten hangt af van de leeftijd, huidtype, levensstijl en metabolisme.

De bestanddelen van Radiesse zijn 100% biologisch afbreekbaar en worden in de loop der tijd op veilige en natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken.

Hoe vaak is een behandeling nodig?

Voor een optimale vulling moet de Radiesse behandeling soms nog één of meerdere malen herhaald worden. Dit wordt over het algemeen pas na 3-6 maanden na de eerste behandeling met Radiesse gedaan.

Heeft u een verdoving nodig?

Als u wilt kan de huid door middel van een kleine injectie of een crème plaatselijk verdoofd worden voorafgaand aan een Radiesse behandeling.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Na de Radiesse behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn maar dit blijft van enkele uren tot een dag na de behandeling. De meeste mensen zijn de volgende dag weer toonbaar. Het kan ook een klein blauwe plekje ontstaan die na een paar dagen niet meer zichtbaar is.

Wat is het verschil tussen Radiesse en een hyaluronzuur filler?

Hyaluronzuur fillers kunnen overal in het gezicht gebruikt worden en geven meer volume. Radiesse heeft iets minder volume, maar heeft natuurlijker resultaat, verbetert kwaliteit van de huid en kan gebruikt worden in uw gezicht,  hals en decolleté en handen.