Radiesse

Radiesse

Radiesse is een bio-stimulerende filler die de natuurlijke collageenproductie in uw lichaam stimuleert. Door te kiezen voor een Radiesse behandeling, kunt u genieten van een verjongd uiterlijk zonder de noodzaak van chirurgie. De samenstelling van Radiesse bestaat uit calcium-hydroxylapatiet (CaHA) microdeeltjes die zich bevinden in een waterige gel. De componenten van CaHA, calcium en fosfaat, zijn aanwezig in ons eigen lichaamsweefsel, waardoor deze injectie veilig is en geen allergietest vooraf vereist.

Hoe werkt Radiesse?

Na injectie zorgen de microdeeltjes en de gel onmiddellijk voor correctie van het gewenste gebied. De gel wordt geleidelijk door het lichaam opgenomen gedurende enkele maanden. Tegelijkertijd stimuleren de microdeeltjes de productie van natuurlijk collageen in uw lichaam, waardoor de gel langzaam wordt vervangen. Dit resulteert in een natuurlijk ogend en aanvoelend resultaat.

Radiesse verbetert niet alleen de kwaliteit en elasticiteit van de huid door collageen- en elastineproductie te bevorderen, maar het compenseert ook volumeverlies, tilt de huid op, definieert contouren en verzacht fijne lijntjes en rimpels. Radiesse creëert een liftend effect en herstelt de jeugdige vorm van het gezicht.

Hoe lang blijven de resultaten van Radiesse zichtbaar?

De resultaten zijn direct merkbaar na de injectie en kunnen tot wel 12 maanden aanhouden. De duur van de resultaten kan variëren op basis van leeftijd, huidtype, levensstijl en metabolisme. Belangrijk is dat de componenten van Radiesse 100% biologisch afbreekbaar zijn en na verloop van tijd op een veilige en natuurlijke wijze door het lichaam worden afgebroken.

Hoe vaak is een behandeling met Radiesse nodig?

Voor optimale resultaten kan het nodig zijn om de Radiesse behandeling één of meerdere keren te herhalen, meestal pas 3-6 maanden na de eerste behandeling.

Is verdoving vereist?

Indien gewenst, kan de huid plaatselijk verdoofd worden met een kleine injectie of een crème voorafgaand aan een Radiesse behandeling.

Wat is het verschil tussen Radiesse en hyaluronzuurfillers?

Hyaluronzuurfillers kunnen op verschillende plekken in het gezicht worden gebruikt en geven meer volume. Radiesse heeft iets minder volume, maar biedt een natuurlijker resultaat en verbetert de kwaliteit van de huid. Het kan worden toegepast in het gezicht, de hals, het decolleté en zelfs op de handen.

Nazorg

Na de Radiesse behandeling kan de huid tijdelijk rood en gezwollen zijn, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele uren tot een dag na de behandeling. De meeste mensen kunnen de volgende dag alweer zonder problemen in het openbaar verschijnen. Het kan ook voorkomen dat er een klein blauw plekje ontstaat, maar dit verdwijnt meestal na enkele dagen.