Lanluma

Hoe werkt een lanluma behandeling?

Lanluma is een collageenstimulerende polymelkzuur (PLLA). Het is biologisch afbreekbaar product en stimuleert de eigen collageenaanmaak type I en III door het lichaam; de huid wordt steviger en egaler en volumeverlies wordt hersteld. Het gelaat, maar ook de decolleté, de handen en de bovenarmen, kunnen zo een jeugdigere uitstraling krijgen. Het product is uitermate geschikt voor het gladmaken van cellulitis en het corrigeren van lichaamsvormen, waaronder de billen en de zogeheten hip dip.

Hoe lang blijft het resultaat?

Het resultaat is zichtbaar na enkele maanden en houdt aan tot ongeveer 2 jaar. Afhankelijk van de wensen van de patiënt betreffende het resultaat zal de behandeling een of meerdere malen herhaald dienen te worden.

Hoe vaak is een behandeling nodig?

Voor een optimale resultaat kan Lanluma soms nog 1-2 keer herhaald worden om de 6-8- weken.

Is er een verdoving nodig?
Als u wilt kan de huid door middel van een kleine injectie of een crème plaatselijk verdoofd worden voorafgaand aan de behandeling. Behandeling duurt ongeveer 45 min en wordt gedaan met flexibele naald (canule)

Wat gebeurt er na de behandeling?
Na de behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn maar dit blijft van enkele uren tot 1-2 dagen na de behandeling. De meeste mensen zijn de volgende dag weer toonbaar. Het kan ook een klein blauwe plekje ontstaan die na een paar dagen niet meer zichtbaar is.

Verschil van de collageenstimulerende producten: Radiesse , Lanluma en Sculptra kunnen op zeer vergelijkbare manieren worden gebruikt. Ze zijn goede opties voor de productie van collageen, wat leidt tot een strakkere huid. Radiesse zorgt voor meer directe resultaten in volume en Lanluma/Sculptra werkt langer bij het produceren van collageen en geeft meer glans aan de huid.

Welke collageenstimulerende product voor u geschikt is bespreekt u met de behandelende arts.