Lanluma

Lanluma

LANLUMA is een biologisch afbreekbaar collageenstimulerend product op basis van polymelkzuur (PLLA). Het bevordert de aanmaak van collageen type I en III in het lichaam, waardoor de huid steviger en egaler wordt en volumeverlies wordt hersteld. Niet alleen het gezicht, maar ook andere delen van het lichaam zoals het decolleté, de handen, en de bovenarmen kunnen profiteren van een jeugdiger uitstraling dankzij LANLUMA. Bovendien is het uiterst geschikt voor het verminderen van cellulitis en het corrigeren van lichaamsvormen, inclusief de billen en de zogenaamde “hip dip.”

LANLUMA stimuleert op natuurlijke wijze de aanmaak van collageen en wordt toegepast om rimpels en volumeverlies in de huid te behandelen. Het is vergelijkbaar met Sculptra, maar LANLUMA bevat een grotere hoeveelheid polymelkzuur in elk flesje.

De behandeling

Indien gewenst, kan de huid voorafgaand aan de behandeling plaatselijk verdoofd worden met behulp van een kleine injectie of een verdovende crème. De behandeling duurt doorgaans ongeveer 45 minuten en wordt uitgevoerd met een flexibele naald, ook wel een canule genoemd.

Het resultaat

Het resultaat van LANLUMA wordt zichtbaar na enkele maanden en kan tot ongeveer 2 jaar aanhouden, afhankelijk van de gewenste resultaten. Patiënten kunnen ervoor kiezen om de behandeling een of meerdere keren te herhalen om het gewenste effect te behouden. Voor optimale resultaten kan LANLUMA soms 1-2 keer herhaald worden met tussenpozen van 6-8 weken.

Nazorg

Na de behandeling kan de huid enigszins rood en gezwollen zijn, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele uren tot 1-2 dagen. De meeste mensen kunnen de volgende dag weer in het openbaar verschijnen. Soms kan er een kleine blauwe plek ontstaan, die na een paar dagen niet meer zichtbaar is.

Verschillen tussen collageenstimulerende producten

LANLUMA, Radiesse en Sculptra zijn op vergelijkbare wijze te gebruiken voor het stimuleren van collageenproductie en het verbeteren van de huid. Radiesse biedt echter meer directe volumeresultaten, terwijl LANLUMA en Sculptra langer werken aan het stimuleren van collageenproductie en de huid een stralender uiterlijk geven.

Welk collageenstimulerend product het meest geschikt is voor u, kan worden besproken met de behandelend arts of specialist.