Lippen opvullen

Lipfiller

Lippen opvullen

Wanneer uw natuurlijke lippen dun zijn, bestaat de mogelijkheid om meer volume te creëren door middel van lipfillers. Dunne of smalle lippen kunnen genetisch bepaald zijn of in de loop der jaren dunner zijn geworden. Als u al van nature volle lippen heeft maar ze een meer gedefinieerde contour wilt geven, kunt u ook overwegen om een lipfiller te gebruiken. Hierdoor ontstaat een strakkere lijn langs de liprand, waardoor ze nog aantrekkelijker van vorm worden.

Wat is het voordeel van lipfillers?

Lipfillers bieden verschillende voordelen, waaronder het vergroten van het lipvolume en het verbeteren van de lipcontouren, wat resulteert in vollere en aantrekkelijkere lippen die beter in balans zijn met het gezicht. Bovendien kunnen lipfillers de lippen hydrateren en een jeugdige uitstraling geven door het verminderen van droogheid en fijne lijntjes. Deze procedures zijn snel, weinig invasief en bieden tijdelijke resultaten, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die hun lippen willen verbeteren zonder permanente verplichtingen.

De behandeling

Het opvullen van de lippen gebeurt met behulp van een filler. De hoeveelheid filler die wordt gebruikt, wordt bepaald op basis van uw wensen, het advies van een behandelaar en de huidige vorm van uw lippen. Voorafgaand aan de afspraak wordt een verdovende zalf op uw lippen aangebracht, die minstens 10 minuten moet inwerken. Deze zalf zorgt ervoor dat uw lippen en de omliggende huid verdoofd zijn, waardoor de behandeling aanzienlijk minder pijnlijk is.

Het resultaat

Het resultaat blijft doorgaans 8-12 maanden behouden. In de tussentijd is het mogelijk om het volume van uw lippen geleidelijk op te bouwen tot het gewenste resultaat is bereikt. Dankzij geavanceerde technieken en hoogwaardige fillers zorgen we ervoor dat uw lippen er vol en prachtig uitzien, terwijl het resultaat toch subtiel en harmonieus blijft. Elke mond is uniek, dus de arts of specialist zal tijdens het consult met u bespreken welke mogelijkheden het beste bij u passen. Als u niet tevreden bent met het resultaat, kunt u binnen 2 weken na de behandeling een controleafspraak met ons maken.

Nazorg

We raden u aan om binnen 2 weken na de behandeling niet naar de sauna of de zonnebank te gaan. Blootstelling aan UV-straling kan namelijk extra gevoeligheid van de huid veroorzaken en het resultaat beïnvloeden.

Zijn er mogelijke risico’s?

Mogelijke risico’s omvatten roodheid en kleine blauwe plekjes in het behandelde gebied. De risico’s van de lipfiller behandeling zelf zijn minimaal. U kunt het risico aanzienlijk verkleinen door een gerenommeerde kliniek te kiezen en een ervaren arts of specialist te raadplegen. Onze artsen en specialisten zijn geregistreerd bij de BIG en hebben expertise in dit soort behandelingen, wat u de geruststelling geeft dat u in veilige handen bent.

Tijdens het consult kunt u uw verwachtingen en zorgen bespreken om ervoor te zorgen dat de behandeling aan uw behoeften voldoet en veilig wordt uitgevoerd, met aandacht voor een natuurlijk ogend resultaat dat bij uw individuele esthetische doelen past.