Wenkbrauwlift

Wenkbrauwlift

Bij bepaalde individuen bevinden de wenkbrauwen zich op een relatief lage positie. Hangende wenkbrauwen geven het gezicht vaak een droevige of boze uitdrukking, en ze kunnen de ogen en het gezicht er vermoeid uit laten zien. Dit fenomeen kan deels genetisch bepaald zijn, maar ook het natuurlijke verouderingsproces speelt een rol, aangezien de wenkbrauwen door de jaren heen neigen te zakken. Een wenkbrauwlift kan een effectieve oplossing bieden om dit aan te pakken.

De behandeling

De wenkbrauwliftprocedure maakt gebruik van spierverslappers. Voorafgaand aan de behandeling zal de arts of specialist uw gezicht zorgvuldig beoordelen en, indien nodig, het te behandelen gebied markeren. De spierverslapper wordt geïnjecteerd in de spier boven de wenkbrauw, waardoor deze spier ontspant en de wenkbrauwen geleidelijk hoger op het voorhoofd komen te liggen.

Voor de daadwerkelijke behandeling wordt een spierverslapper geïnjecteerd in de spier boven de wenkbrauw. Deze spierverslapper blokkeert tijdelijk de zenuwsignalen naar de spier, waardoor deze ontspant. Dit heeft als gevolg dat de wenkbrauw geleidelijk omhoog komt te liggen, waardoor de ogen een meer open en uitgeruste uitstraling krijgen. Het proces is over het algemeen goed te verdragen, en de meeste mensen ervaren slechts milde ongemakken tijdens de behandeling.

Het resultaat

Het resultaat van de wenkbrauwlift is dat de spierverslapper de spier aan de bovenkant van uw oog ontspant, wat resulteert in een subtiele lift van de wenkbrauwen, meestal enkele millimeters omhoog. Dit leidt tot een opgewektere uitstraling van het gezicht. De optimale resultaten van de behandeling zijn meestal zichtbaar binnen twee weken na de ingreep, en het effect houdt over het algemeen ongeveer vier maanden aan.

Nazorg

Het is belangrijk op te merken dat er na de behandeling enkele mogelijke bijwerkingen kunnen optreden, zoals lichte zwelling of roodheid, die enkele dagen kunnen aanhouden. Als nazorgaanbeveling adviseren wij om gedurende de eerste twee weken na de behandeling de sauna of zonnebank te vermijden. Dit komt doordat de huid na de behandeling gevoeliger kan zijn voor UV-straling, wat het resultaat kan beïnvloeden. Het naleven van deze richtlijnen helpt u om de behaalde resultaten te behouden en uw huid te beschermen tegen schadelijke effecten van de zon.