FAQ Spierontspanners

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden over spierverslappers

“Wat is het verschil tussen spierverslappers en fillers?”

Het grootste verschil tussen spierverslappers en fillers is dat fillers volume opvullen en spierverslappers ervoor zorgt dat spieren zich ontspannen. Zo is een spierverslappers behandeling een effectieve en veilige manier om rimpels te verminderen en te elimineren. Fillers daarentegen worden ingezet bij het opvullen van de huid en voor het creëren van volume.

“Wat valt er onder een (spierverslappers) correctie?” 

Als er nog beweging in de spieren van de behandelde zone is, kunt u terugkomen voor correctie vanaf 2-4 weken. spierverslappers hebben namelijk 5-14 dagen de tijd nodig om goed te beginnen met werken.

“Hoelang blijft het resultaat van een spierverslappersbehandeling zichtbaar?” 

De werking van een spierverslappers is gemiddeld 4 maanden. Dit is mede afhankelijk van de sterkte van de spieren. Wanneer je de spierverslappersbehandelingen bijhoudt zal je merken dat het effect op den duur langer aanhoudt.

“Waar moet ik rekening mee houden voor mijn spierverslappers afspraak?” 

Het is goed om 48 uur voor de behandeling geen alcohol te drinken en geen pijnstillers te nemen zoals paracetamol. Dit is om het ontstaan van blauwe plekjes te vermijden. Gebruikt u bloedverdunners op doktersrecept? Dan is het goed om eerst te overleggen met de cosmetisch arts voordat u daarmee tijdelijk stopt.

“Hoelang duurt een behandeling?”

Gemiddeld neemt een behandeling ongeveer 15 tot 30 minuten in beslag, dit is inclusief een gratis en vrijblijvend consult met de arts.