Fillers oplossen

Hoe lossen wij fillers op?

Oplossen, verwijderen van fillers

Bent u niet tevreden met het resultaat van uw fillerbehandeling of heeft u elders een behandeling ondergaan die niet naar wens is verlopen? Geen paniek, wij bieden een veilige oplossing. Bij onze kliniek kunnen we uw dermale fillers op een veilige manier oplossen met behulp van hyaluronidase.

Het kan voorkomen dat het resultaat van een filler behandeling tegenvalt of dat er complicaties optreden, zoals vochtophoping door druk van de filler op de lymfevaten of in zeldzame gevallen afsluiting van een bloedvat. Wij begrijpen dat het belangrijk is om complicaties te voorkomen en ervoor te zorgen dat het uiteindelijke resultaat aan uw verwachtingen voldoet. Daarom hechten wij veel waarde aan goede communicatie, waarbij we ook alternatieven voor een fillerbehandeling bespreken.

Gelukkig zijn de meeste fillers tijdelijk en gebaseerd op hyaluronzuur, een stof die van nature in de huid voorkomt. Hyaluronzuur fillers kunnen worden opgelost. In de meeste gevallen worden de hyaluronzuurketens in de filler verbonden met behulp van een chemische toevoeging, waardoor de filler niet direct wordt afgebroken door het lichaam na injectie.

Om de hyaluronzuur fillers op te lossen, maken we gebruik van een oplosmiddel genaamd hyaluronidase. Dit enzym wordt geïnjecteerd in de hyaluronzuurfiller, waardoor deze gedeeltelijk wordt opgelost en versneld door het lichaam wordt afgevoerd. Het gewenste resultaat is merkbaar binnen enkele dagen na de hyaluronidase behandeling. De filler wordt opgelost en het behandelde gebied, zoals de lippen, zal minder volume hebben. Mogelijk kunnen er na de behandeling enkele blauwe plekken en zwelling optreden. We raden aan het behandelde gebied goed te koelen.

Het resultaat van de oplossing met hyaluronidase

In sommige gevallen is het nodig om de behandeling te herhalen, vooral als er in eerste instantie voorzichtig is behandeld om de filler niet volledig op te lossen. Het kan zijn dat er dan te weinig hyaluronidase is geïnjecteerd. Het is beter om twee keer te behandelen dan om de filler in één keer volledig op te lossen, tenzij u specifiek wilt dat de filler volledig wordt verwijderd.

Een mogelijk nadeel is dat hyaluronidase ook het natuurlijk aanwezige hyaluronzuur in de huid kan oplossen. Daarom is het belangrijk om hyaluronidase zoveel mogelijk in de filler te injecteren. Het natuurlijk hyaluronzuur dat wordt afgebroken, zal in de loop van de tijd weer opnieuw door de huid worden aangemaakt.

Het is echter niet mogelijk om direct na de behandeling een nieuwe behandeling uit te voeren. Het wordt aanbevolen om hiermee twee tot vier weken te wachten. Voor eventuele vragen en advies kun je altijd terecht bij je behandelend arts.

Wanneer kan hyaluronidase niet gebruikt worden?

In sommige gevallen is hyaluronidase niet geschikt voor gebruik. Er zijn ook fillers die niet van hyaluronzuur zijn gemaakt, zoals permanente fillers (zoals bio alcamid en PMS siliconenolie) en tijdelijke fillers zoals Sculptra en Radiesse (bio stimulerende fillers). Het oplossen van Radiesse met hyaluronidase is niet mogelijk! Voor deze fillers heeft het gebruik van hyaluronidase geen effect.

Bij mogelijke complicaties met deze fillers kan overwogen worden om een corticosteroïden injectie te geven om de reactie te verminderen.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle hyaluronzuur fillers oplosbaar zijn! Niet alle soorten hyaluronzuur reageren even goed op hyaluronidase. Bij onze klinieken werken we met de hyaluronzuurfillers zoals; Juvederm, Stylage, Hyalax, Restylane en meer A merken omdat we weten dat deze goed reageren op hyaluronidase. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat u behandeld wordt met een goede en veilige hyaluronzuurfiller.

Wees alert en zorg ervoor dat u de juiste keuze maakt bij het kiezen van een behandeling met hyaluronzuur fillers. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Bij onze kliniek begrijpen we dat het belangrijk is om uw filler problemen op een veilige en effectieve manier op te lossen. Met onze expertise en het gebruik van hyaluronidase bieden wij u de mogelijkheid om uw filler resultaat naar wens te verbeteren. Onze behandeling kost €150. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken of voor meer informatie.