Neuscorrectie

Neuscorrectie met fillers

Als u ontevreden bent over de vorm van uw neus vanwege knobbels, deukjes, of andere onregelmatigheden, hoeft dit niet altijd te betekenen dat u een operatieve ingreep moet ondergaan. In veel gevallen kunt u vergelijkbare resultaten bereiken zonder de noodzaak van een chirurgische procedure. Dit heeft als voordeel dat het minder tijd, voorbereiding en pijn met zich meebrengt. Bovendien is het effect van deze niet-chirurgische benadering direct zichtbaar en kan het acht tot twaalf maanden aanhouden.

De behandeling

De behandeling begint met een uitgebreid gesprek tussen u en een arts of specialist, waarbij uw wensen en verwachtingen worden besproken en de haalbaarheid ervan wordt beoordeeld. Tijdens de behandeling met neusfillers wordt er een speciale filler geïnjecteerd in bepaalde gebieden van de neus en/of neusbrug. Deze filler heeft als functie om de neusbrug rechter te maken en eventuele deukjes op te vullen, waardoor de neusvorm kan worden gecorrigeerd. Daarnaast kan een injectie met een spierverslapper worden gebruikt om de neuspunt te liften, zodat deze niet langer naar beneden hangt.

Het resultaat

Het resultaat van een neuscorrectie met behulp van fillers en spierverslappers is vaak esthetisch aantrekkelijk en vrijwel direct zichtbaar, vooral vanwege het snelle effect van de fillers. Het duurt meestal ongeveer twee weken voordat de spierverslapper zijn volledige effect heeft. Het is belangrijk op te merken dat direct na de behandeling enige zwelling in de neusstreek kan optreden, wat normaal is.

Na twee weken is het resultaat van de behandeling meestal optimaal zichtbaar. Het natuurlijke resultaat blijft over het algemeen zichtbaar gedurende een periode van gemiddeld zes tot negen maanden. De duur van het resultaat kan echter variëren van persoon tot persoon en hangt af van factoren zoals leeftijd, levensstijl en spieractiviteit.

Nazorg

Na de behandeling is het belangrijk om enige nazorgrichtlijnen te volgen. Dit kan onder andere inhouden dat er een lichte zwelling of roodheid kan optreden, die enkele dagen kan aanhouden. Verder wordt aanbevolen om gedurende de eerste twee weken na de behandeling de sauna en zonnebank te vermijden. Dit komt doordat de huid na de behandeling gevoeliger kan zijn voor UV-straling, wat het resultaat kan beïnvloeden. Het naleven van deze richtlijnen draagt bij aan het behoud van uw resultaat en de gezondheid van uw huid. Uw arts of specialist zal u voorzien van specifieke instructies voor uw persoonlijke nazorg.

De behandeling kan niet uitgevoerd worden wanneer u reeds een operatieve neuscorrectie heeft ondergaan.