Draadlift PDO & APTOS

APTOS draadlift

Draadlift PDO & APTOS

Een draadlift is een innovatieve methode om de huid te verstrakken zonder chirurgische ingrepen.

PDO Barb Draadlift

Bij een PDO Barb draadlift is het doel om de huid op natuurlijke wijze te verstrakken en verjongen. Dunne draden worden met een canule onder de huid ingebracht, en de procedure is vergelijkbaar qua ongemak met een normale fillerbehandeling met een canule. Lokale verdoving wordt toegepast om eventuele pijn te minimaliseren.

De draden, ook wel Barbs genoemd, stimuleren de aanmaak van elastine en collageen onder de huid. Hierdoor wordt de huid verstevigd en verfrist door de productie van natuurlijke eiwitten. Deze draden worden vanzelf afgebroken na ongeveer 18 maanden. Uw arts zal de nazorginstructies uitgebreid bespreken tijdens een intakegesprek of consult om u van meer informatie te voorzien.

APTOS Draadlift

APTOS draden worden op vergelijkbare wijze als PDO draden onder de huid geplaatst en worden eveneens vanzelf afgebroken. Het belangrijke verschil met PDO draden is dat APTOS draden zijn vervaardigd van PLLA met caprolacton. Dit resulteert in een sterker en langduriger effect in vergelijking met gewone PDO draden, wat kan resulteren in een effect dat meerdere jaren aanhoudt.

Bij APTOS-behandelingen kan het resultaat, bij geschikte huidtypes, zelfs vergelijkbaar zijn met een chirurgische facelift, terwijl bij een chirurgische facelift de huid niet wordt verjongd.

Nazorg na zowel PDO Barb als APTOS draadliftprocedures is van groot belang. Uw arts zal u voorzien van gedetailleerde instructies voor nazorg, en het is essentieel om deze op te volgen om de beste resultaten te behalen en eventuele complicaties te voorkomen.