FAQ Lipfillers

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden over lipfillers

“Wat is het verschil tussen spierverslappers en fillers?”

Het grootste verschil tussen spierverslappers en fillers is dat fillers volume opvullen en spierverslappers ervoor zorgt dat spieren zich ontspannen. Zo is een spierverslappers behandeling een effectieve en veilige manier om rimpels te verminderen en te elimineren. Fillers daarentegen worden ingezet bij het opvullen van de huid en voor het creëren van volume.

“Ik voel bultjes, wat moet ik doen? Mag ik het behandelde gebied masseren of juist niet?”

Als je bobbels in je lippen voelt na een behandeling, dan kun je op een nacontrole afspraak komen. De arts zal zelf de bobbels op een speciale manier wegmasseren.

“Wat valt er onder (filler) correctie?”

Onder correctie valt asymmetrie en bobbeltjes. Als je hier vragen over hebt, kun je altijd contact met ons opnemen. Terugkomen voor een correctie nabehandeling moet binnen 4 weken na de behandeling. Meer volume valt niet onder correctie.

“Hoelang blijft het resultaat van een fillerbehandeling zichtbaar?” 

Afhankelijk van de behandeling en uw lichaamsafbraak van fillers blijft de filler gemiddeld 8-12 maanden goed.

“Zijn lipfillers pijnlijk?” 

Pijnloos is de behandeling helaas niet. Maar de artsen doen hun best om de ervaring zo aangenaam mogelijk te maken, daarom krijg je vooraf een sterk verdovende crème opgesmeerd. De meeste klanten beschrijven de pijn als een 3 van de 10.

“Kunnen fillers worden opgelost?” 

Ja, hyaluronzuur fillers kunnen worden verwijderd. Deze zijn oplosbaar met hyaluronidase, een enzym dat de afzonderlijke hyaluronzuurbouwstenen als het ware van elkaar losmaakt.

Fillers oplossen kost €150,-

“Word ik voor een filler behandeling verdoofd?”

Ja, voor een behandeling krijgt u een verdovende crème opgesmeerd. Ook zit er in de filler een verdovende stof verwerkt. Mocht u toch nog pijn voelen, heeft u ook de keuze uit een tandartsverdoving.

“Zijn fillers veilig?” 

Tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur zijn veilig. Deze fillers wordt na een paar maanden vanzelf door het lichaam afgebroken en doordat hyaluronzuur en calcium van nature voorkomen in het lichaam, is risico op allergische reacties bij fillers klein.

Lipfillers opbouwen in 3 fases

Fase 1: De basis

Bij je eerste lipfiller afspraak is er iets meer filler nodig om een zichtbaar resultaat te bereiken. Wanneer je lip nog helemaal natural is, gaat er een gedeelte van de filler in de gaatjes van het weefsel zitten. Zie het als het ware als een soort spons.

De eerste laag filler is dus de basislaag, de lip wordt verstevigd, maar niet aanzienlijk vergroot.

Houd er rekening mee dat de eerste keer er zeker 30-40% van de filler zal verdwijnen nadat de zwelling is afgenomen.

Ons advies is daarom om na 4-6 maanden terug te komen voor fase 2.

Fase 2: Opbouwen

Nadat de basis-laag is gelegd, kun je terugkomen voor een vervolgbehandeling. Nu kan er meer volume in de lippen worden gecreëerd.

Na deze afspraak blijft de filler ook een stuk beter zitten, dit komt doordat de tweede laag zich hecht aan de basis.

Fase 3: Onderhouden

De laatste fase is het bijhouden van de fillers. Het is nu een kwestie van het onderhouden van het volume in de lippen. Het verschilt per persoon hoe snel de filler wordt afgebroken maar gemiddeld is dit tussen de 8-12 maanden.

“Hoelang duurt een behandeling?”

Gemiddeld neemt een behandeling ongeveer 15 tot 30 minuten in beslag, dit is inclusief een gratis en vrijblijvend consult met de arts.