Mondhoeken

Mondhoeken

Mondhoeken kunnen een belangrijk onderdeel zijn van hoe mensen uw gelaatsuitdrukking interpreteren. Als uw mondhoeken naar beneden hangen, kan dit ten onrechte de indruk wekken dat u chagrijnig of verdrietig bent, wat soms als hinderlijk wordt ervaren. Deze neerwaartse positie van de mondhoeken wordt veroorzaakt door gespannen spiertjes die normaal gesproken worden gebruikt bij gezichtsuitdrukkingen. Gelukkig is er een behandelingsoptie om dit te verhelpen.

De behandeling

De behandeling voor afhangende mondhoeken is een esthetische ingreep die gericht is op het herstellen van een jeugdige, vrolijke uitstraling. Het belangrijkste doel is om de mondhoeken op een natuurlijke manier te liften, zodat ze in een meer neutrale of zelfs opwaartse positie komen te staan. Dit wordt bereikt door het gebruik van spierverslappers, zoals botulinumtoxine (beter bekend als Botox), die lokaal in de relevante spiertjes rond de mondhoeken worden geïnjecteerd.

Tijdens de behandeling zal uw specialist eerst zorgvuldig de afhangende mondhoeken beoordelen en mogelijk het te behandelen gebied markeren. Het injectieproces zelf is relatief snel en weinig pijnlijk, omdat de naalden dun zijn en de injecties oppervlakkig worden toegediend. Spierverslappers werken door de spieractiviteit te verminderen, wat leidt tot spierontspanning. In dit geval worden de spiertjes die verantwoordelijk zijn voor de neerwaartse trekking van de mondhoeken tijdelijk verzwakt, waardoor de mondhoeken omhoog kunnen komen.

Het resultaat

Het resultaat van de behandeling is optimaal na ongeveer twee weken. U zult merken dat de mondhoeken zijn opgelift, waardoor uw gezicht een vrolijkere en gelukkigere uitstraling krijgt. Als u echter na deze periode niet tevreden bent met het resultaat, kunt u een controleafspraak maken. Het effect van de spierverslapper zal over het algemeen ongeveer drie maanden aanhouden.

Nazorg

Na de behandeling kunt u enkele dagen last hebben van lichte zwelling of roodheid in het behandelde gebied. We raden u aan om gedurende de eerste twee weken na de behandeling niet naar de sauna te gaan of onder de zonnebank te liggen. Dit komt doordat blootstelling aan UV-straling de huid extra gevoelig kan maken en het resultaat van de behandeling kan beïnvloeden.