Neuslippenplooi

Neuslippenplooi

De neuslippenplooi, die zich uitstrekt van de neus naar de mondhoeken, vormt als het ware een scheiding tussen de wangen en de bovenlip. De diepte van deze plooi kan variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van factoren zoals huidverslapping en de mate van gezichtsmimiek. Voor sommigen kunnen diepe neuslippenplooien resulteren in een ongewenste vermoeide uitstraling, zelfs als men zich helemaal niet vermoeid voelt. Gelukkig is er een effectieve oplossing om deze lijnen te verzachten en de plooi er strakker en jeugdiger uit te laten zien: het gebruik van fillers. Het resultaat van deze behandeling is vrijwel onmiddellijk zichtbaar.

De behandeling

Bij de behandeling voor neuslippenplooien beoordeelt de arts of specialist eerst zorgvuldig het te behandelen gebied en bepaalt waar de injecties precies worden geplaatst. Vervolgens wordt de filler geïnjecteerd in de neuslippenplooi met behulp van een canule, wat een dunne buis is waarmee de filler uiterst nauwkeurig kan worden aangebracht. Hoewel het gebied verdoofd kan worden, wordt de behandeling over het algemeen niet als bijzonder pijnlijk ervaren.

Het resultaat

Direct na de behandeling is het resultaat zichtbaar, maar het kan tot ongeveer twee weken duren voordat de optimale verbeteringen volledig tot uiting komen. De huid rondom de neus en mond krijgt een egale uitstraling, en de diepe lijnen worden aanzienlijk verzacht. Als u desondanks niet tevreden bent met het resultaat, is het mogelijk om twee weken na de behandeling een controleafspraak te maken om eventuele aanpassingen te bespreken.

Nazorg

Na de behandeling is het belangrijk om gedurende de eerste twee weken niet naar de sauna te gaan of onder de zonnebank te liggen. Dit komt doordat de huid na de behandeling gevoeliger is voor UV-straling, wat het resultaat kan beïnvloeden. Het is verstandig om tijdens deze periode extra aandacht te besteden aan zonbescherming om het behaalde resultaat te behouden en de huid te beschermen tegen schadelijke straling. Uw arts of specialist zal u voorzien van gedetailleerde nazorginstructies om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten behaalt en uw huid gezond blijft.