Voorhoofdrimpel

Hoe werken spierverslappers?

Voorhoofdrimpel

Voorhoofdrimpels kunnen deels genetisch bepaald zijn, maar ontstaan ook als gevolg van het vaak optrekken van de wenkbrauwen en veroudering. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid elasticiteit als gevolg van de afname van collageen en elastine. Deze horizontale lijnen op het voorhoofd kunnen zichtbaar blijven, zelfs wanneer het voorhoofd in rust is, wat vaak als onprettig wordt ervaren.

De behandeling

Een effectieve methode om deze rimpels aan te pakken, is het gebruik van spierverslappers. Hiermee kan de spanning in de spieren van het voorhoofd verminderd worden.

De behandeling begint met een grondige beoordeling van uw voorhoofdrimpels door een specialist of arts. Deze professional zal de te behandelen gebieden markeren en vervolgens de spierverslapper injecteren in de spieren van het voorhoofd. Deze injectie zorgt voor ontspanning van de spieren en vermindert daardoor de zichtbaarheid van de voorhoofdsrimpels. De procedure is doorgaans pijnloos, waardoor verdoving niet nodig is, en duurt meestal niet langer dan 15 minuten.

Het resultaat

Het resultaat van de behandeling is niet direct zichtbaar, omdat de spierverslapper enige tijd nodig heeft om zijn werk te doen. Na ongeveer twee weken zou uw voorhoofd gladder moeten zijn en zullen de rimpels aanzienlijk verminderd zijn, zo niet volledig verdwenen. Als u na deze periode nog steeds niet tevreden bent met het resultaat, kunt u een controleafspraak maken. Het effect van spierverslappers houdt doorgaans ongeveer drie maanden aan, waarna u de behandeling kunt herhalen om de resultaten te behouden.

Nazorg

Na de behandeling is het belangrijk om gedurende de eerste 48 uur het geïnjecteerde gebied niet te masseren. Het kan zijn dat u enige blauwe plekken of zwelling ervaart na de behandeling. Blauwe plekken kunnen meestal na enkele uren na de behandeling met make-up gecamoufleerd worden. Verder wordt geadviseerd om binnen twee weken na de behandeling de sauna en zonnebank te vermijden, aangezien de huid na de behandeling gevoeliger is voor UV-straling, wat het resultaat kan beïnvloeden. Het naleven van deze aanbevelingen helpt om het behaalde resultaat te behouden en uw huid te beschermen tegen schadelijke effecten van de zon.