PRP

PRP

PRP, wat staat voor Plasma Rich in Platelets, is een huidbehandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van uw eigen bloedplasma. Dit maakt PRP een 100% lichaamseigen behandeling. Het plasma bevat groeifactoren die beschadigd weefsel helpen herstellen en de productie van collageen en elastine stimuleren, essentieel voor de flexibiliteit en vitaliteit van de huid. Belangrijk is dat het plasma geen rode bloedcellen of stamcellen bevat. Dankzij de kracht van uw eigen plasma wordt de huid verjongd en worden fijne lijntjes en rimpels behandeld, waardoor de huid gladder, steviger en beter gehydrateerd wordt, en een jeugdige uitstraling wordt hersteld.

De behandeling

De behandeling begint met het afnemen van een kleine hoeveelheid bloed, dat vervolgens wordt gecentrifugeerd om het PRP van de rest van het bloed te scheiden, een proces dat ongeveer 5 minuten duurt. Nadat een verdovende zalf op uw huid is aangebracht, wordt het verkregen PRP met behulp van een dunne naald of dermaroller in de huid geïnjecteerd.

Nazorg

Na de behandeling voelt de huid al strak aan door het aanwezige plasma “masker” dat zich op en in de huid vormt. Gedurende 4-8 weken zullen de groeifactoren hun werk doen, waarbij de huidverbetering merkbaar wordt. Hoewel één behandeling al resultaten oplevert, wordt over het algemeen aanbevolen om een kuur van 2 à 3 behandelingen te ondergaan voor maximaal effect. Het resultaat van deze reeks behandelingen blijft doorgaans ongeveer een jaar zichtbaar, waarna een vervolgbehandeling overwogen kan worden.

Het is raadzaam om gedurende de eerste 48 uur na de behandeling niet te wrijven over het behandelde gebied en om de zon en extreme kou gedurende de eerste twee weken na de behandeling te vermijden. Uw specialist kan u specifieke nazorginstructies geven om een optimaal resultaat te garanderen.