Gummysmile

Kraaienpootjes behandeling

Kraaienpootjes, die ook wel bekend staan als lachrimpels, zijn de rimpels die zich aan beide zijden van de ogen vormen. Ze ontstaan door het knijpen met de ogen en het gebruik van veel gezichtsexpressie, waardoor de huid rondom de ogen samengetrokken wordt. Gelukkig kunnen kraaienpootjes effectief behandeld worden met spierontspanners, waardoor rimpels en fijne lijntjes verminderd worden.

De behandeling

Een kraaienpootjes behandeling met spierontspanners heeft als resultaat dat de spiertjes naast uw ogen ontspannen, wat op zijn beurt de rimpels verzacht. Hierdoor krijgt u een jeugdiger en frisser uiterlijk. Deze behandeling kan bovendien goed gecombineerd worden met een behandeling voor fronsrimpels, die vaak ontstaan door het knijpen met de ogen.

Tijdens de behandeling worden spierverslappers gebruikt om de spieren rondom de ogen te ontspannen. De arts of specialist plaatst enkele injecties rondom de oogkringspier om deze spieren te ontspannen. Een verdoving is doorgaans niet nodig, omdat de behandeling vrijwel pijnloos is. Hierdoor verminderen de rimpels en worden ze minder diep zichtbaar. Uw huid rondom de ogen zal merkbaar gladder ogen.

Het resultaat

Het resultaat van de behandeling wordt vaak al na twee weken zichtbaar, waarbij de kraaienpootjes verzacht worden en uw huid egaler wordt. Dit resulteert in een jeugdiger uitstraling en een frissere blik. Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn met het resultaat, dan kunt u een controleafspraak maken na twee weken. Deze controleafspraak dient binnen 2 tot 4 weken na de behandeling plaats te vinden. De effecten van de behandeling blijven doorgaans 3 tot 4 maanden aanhouden voordat herhaling nodig is.

Nazorg

Direct na de behandeling wordt aangeraden om het behandelde gebied gedurende de eerste 48 uur niet te masseren. Het is mogelijk dat u na de behandeling last krijgt van blauwe plekjes of zwelling, maar deze kunnen vaak met behulp van make-up worden gecamoufleerd en zullen in de loop van de tijd vanzelf verdwijnen.

Verder adviseren wij u om gedurende de eerste twee weken na de behandeling de sauna en zonnebank te vermijden. Dit komt doordat de huid na de behandeling gevoeliger kan zijn voor UV-straling, wat het resultaat van de behandeling kan beïnvloeden. Wij hechten veel waarde aan nazorg om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten behaalt en uw uitstraling behoudt.