Fronsrimpels

Hoe werken spierverslappers?

Fronsrimpel behandeling

Fronsrimpels kunnen verschijnen als diepe groeven tussen de wenkbrauwen, vooral wanneer u de spieren in dit gebied aanspant. Deze rimpels worden vaak zichtbaar wanneer u boos kijkt, nadenkt of uw ogen samenknijpt. Ze ontstaan als gevolg van verschillende factoren, waaronder het dunner worden van de huid in dit gebied, blootstelling aan de zon en herhaalde spierbewegingen in uw gezicht.

De behandeling

Gelukkig is er een effectieve oplossing om fronsrimpels te verminderen: spierverslappers. Deze behandeling biedt een veilige en doeltreffende manier om rimpels te verminderen en zelfs te elimineren. In sommige gevallen, vooral wanneer de rimpels erg diep zijn, kan een combinatie van spierverslappers en fillers worden overwogen. De arts zal dan 5 tot 7 injecties toedienen in de spieren van de fronsregio.

Het resultaat

Een fronsrimpelbehandeling met spierverslappers is snel en vrijwel pijnloos, met weinig tot geen hersteltijd. U kunt na de behandeling direct uw normale dagelijkse activiteiten hervatten. De resultaten van de behandeling ontwikkelen zich geleidelijk gedurende enkele dagen na de ingreep en kunnen enkele maanden aanhouden. Indien gewenst, kan de behandeling veilig worden herhaald om het effect te behouden en fronsrimpels op afstand te houden.

Nazorg

Na de behandeling is het belangrijk om ten minste 3-5 uur niet plat te liggen en gedurende de eerste 24 uur na de ingreep te vermijden om te sporten, in bad te gaan of de sauna te bezoeken. Dit voorkomt dat de spierverslapper zich verspreidt naar andere gezichtsspieren. Bovendien raden wij aan om zonblootstelling te vermijden en uw gezicht goed te beschermen met zonnebrandcrème.

Daarnaast adviseren wij om binnen 2 weken na de behandeling niet naar de sauna te gaan of onder de zonnebank te liggen, omdat UV-straling de huid gevoeliger kan maken en het resultaat van de behandeling kan beïnvloeden. Uw nazorg is essentieel om ervoor te zorgen dat u optimaal profiteert van de behandeling en uw huid er jeugdig en fris blijft uitzien.