Traangootbehandeling

Traangootbehandeling

Onze traangoten bevinden zich in het gebied tussen de ooghoeken en het bovenste gedeelte van de wangen. Met het ouder worden en het verlies van volume in het gezicht, kunnen er zichtbare depressies en soms zelfs wallen onder de ogen ontstaan. Sommige mensen hebben van nature diepe traangoten. Gelukkig kunnen deze ongewenste kenmerken vaak effectief behandeld worden met behulp van hyaluronzuurfillers. Hyaluronzuur is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt, wat deze behandeling veilig en goed afbreekbaar maakt, met een natuurlijk resultaat. Bovendien kan het indien nodig gemakkelijk opgelost worden.

De behandeling

De behandeling begint met het injecteren van de filler met behulp van een canule of een fijne naald. Het gebruik van een canule vermindert het risico op blauwe plekken en zwellingen aanzienlijk. De arts of specialist plaatst kleine prikjes aan beide zijden van de traangoot, waarin de fillers met precisie worden geïnjecteerd.

Het resultaat

Het resultaat van de traangootbehandeling is vrijwel direct zichtbaar, omdat de fillers direct het volumeverlies onder de ogen aanvullen. De optimale resultaten zijn meestal al binnen twee weken na de behandeling te zien. Het is echter belangrijk op te merken dat sommige wallen of donkere kringen onder de ogen erg prominent kunnen zijn en mogelijk niet volledig kunnen worden gecorrigeerd met fillers.

Nazorg

Na de behandeling kan de huid rond de traangoten gevoelig zijn, wat kan resulteren in lichte zwelling of roodheid die enkele dagen kan aanhouden. Om dit te minimaliseren, wordt geadviseerd om het behandelde gebied te koelen.

Daarnaast is het raadzaam om gedurende de eerste twee weken na de behandeling de sauna en zonnebank te vermijden. De huid in dit gebied kan namelijk gevoeliger zijn voor UV-straling, wat het resultaat kan beïnvloeden. We benadrukken het belang van nazorg en bieden deze aanbevelingen aan om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten behaalt en uw huid gezond blijft. Uw arts of specialist zal u voorzien van specifieke instructies om een optimaal herstel te bevorderen.